duminică, 27 august 2023

ÎMPINGEREA MINGII CU FOREHANDUL / REVERUL

 FOREHAND / BACKHAND PUSH


    Procedeul tehnic de împingere a mingii nu este un procedeu ușor de executat, iar majoritatea îl consideră neimportant, însă toate procedeele sunt la fel de importante. Cu cât împingem mingea mai scurt și mai razant, cu atât adversarul nu va putea ataca mingea, și atunci ne va da nouă șansa de a ataca. 


    La meciurile profesioniste vom putea observa mereu, cum jucătorii servesc scurt, iar după serviciu, împing mingea scurt și razant de la unul la celălalt, așteptând ca adversarul să greșească mingea, ca să poată ataca. De fel cine atacă primul are mai multe șanse de a câștiga punctul, dar nu în toate cazurile.



    Împingerea mingii se poate executa cu imprimare de efect sau fără. Ideal este cu imprimare de efect, în așa fel încât adversarului să îi fie și mai greu de a lua ofensivă. În cazul în care nu vede efectul mingii atunci poate fi păcălit prin simularea imprimării efectului, el crezănd că mingea are efect și lovind-o, nu-și poate explica de ce anume a luat o anumită traiectorie, una pe care nu se aștepta să o aibe, iar din acel moment începe să fie confuz. 


    Exacuția este una destul de simpla dar și complicată în același timp, deoarece trebuie să avem finețe în execuție. Să nu lovim mingea într-un unghi greșit deoarece mingea va avea o traiectorie lungă sau înaltă. Mingea se lovește de fel în partea de jos, cu mâna moale din apropierea fileului cât mai scurt posibil. Dacă vom lovi prea moale, mingea nu va trece fileul și așa vom pierde punctul. 



    Prin executarea "împingerii mingii" la antrenament de sute sau mii de ori, vom obține un automatism și o execuție de mare finețe care nu va necesita un efort considerabil și așa ne vom putea îmbunătăți jocul per total.