marți, 24 martie 2020

CUM ARATĂ VIITORUL ÎN TENISUL DE MASĂ? THE FUTURE OF TABLE TENNIS?

INSTRUMENTE DE JOC ŞI INSTALAŢII


1. Masa


a) Masa de tenis de masă este dreptunghiulară având o lungime de 274 cm și o lățime de 152,5 cm. Ea trebuie susținută în așa mod ca suprafața superioară să se afle într-un plan perfect orizontal, neted, la o înălțime de 76 cm de la sol.
b) Poate fi confecționată din orice material care să permită unei mingi lăsată să cadă de la o înălțime de 30.5 cm, o săritură uniformă cuprinsă între 22 respectiv 25 cm.
c) Suprafața superioară a mesei este considerată suprafață de joc. Ea este mată iar culoarea poate fi verde sau albastru închis și la fiecare margine și pe centrul mesei, perpendicular cu fileul, are trasată o linie albă de 2 cm.

In ziua de astazi, tehnologia a pus stapanire pe mai toate lucrurile pe care le folosim si dupa cum putem vedea si pe tenisul de masa. Masa poate proiecta directia mingii, poti juca cu roboti, etc. 
In filmul afisat mai jos se poate vedea la ce nivel sa ajuns si daca pe viitor se poate implementa in joc si competitii, vom vedea...



https://qz.com/683505/this-smart-table-tennis-trainer-might-change-the-future-of-ping-pong/



2. Fileul și suporturile lui


a) Suprafața de joc este împărțită în două terenuri de dimensiuni egale cu ajutorul unui fileu care impreună cu accesoriile lui are o lungime de 183 cm. Înălțimea fileului de la suprafața mesei de joc este de 15, 25 cm.
b) Fileul are culoarea verde, albastru închis sau negru, fiind confecționat dintr-un material moale, ochiurile plasei avand dimensiunea cuprinsă între 7,5 și 12,5 mm. În partea superioară, fileul are o margine albă cu o lățime de cel mult 15 mm.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu