sâmbătă, 28 martie 2020

SPAȚIUL DE JOC A SUFERIT MODIFICĂRI??? CARE SUNT ACESTEA???



Spațiul de joc

Pentru buna desfășurare a competițiilor oficiale, regulamentul prevede un spațiu de joc de 14 metri lungime, 7 metri lățime, și 5 metri înălțime, masa fiind plasată exact în centrul acestui spațiu. În concursurile de mai mică anvergură, cu atât mai mult în sălile de antrenament, se pot accepta și spații mai restrânse în funcție de posibilitățile concrente existente.
Deoarece concursurile se desfășoară în săli cu mai multe mese, este necesar ca acestea să fie delimitate cu ajutorul unor mantinele care să delimiteze spațiul de joc.   Suprafața de joc va fi înconjurată de mantinele de aproximativ 75 cm. înalțime, care vor fi de culoare închisă, separând, între ele, suprafețele și mesele de joc și pe acestea de spectatori.




Mantilelele sunt confectionate dintr-un material plastic de culaore inchisa, de obicei verde sau albastru iar pe ele sunt trecute reclame ale firmelor sponsori. 




Astazi la competițiile de mare amploare se folosesc mantinele electronice care arata reclamele mai multor firme sponsori, dar în timpul unui punct acestea nu se mișcă pentru a nu deranja jucătorul. 
Este indicat ca în pofida gradului lor ridicat de stabilitate, mantinelele să cadă suficient de ușor atunci când un jucător s-ar lovi de ele, pentru a împiedica eventualele accidentări.

COPIII DE MINGI:

     Aceasta regula in care au fost introdusi copii de mingi, a fost declarata oficiala de ITTF in 2018 la marile competitii de tenis de masa si nu este obligatorie la orice competitie.
     Deoarece cele mai mari personalitati din tenis de masă din lume se luptă pentru gloria internațională, este important pentru jucători și spectatori ca procesul de tranziție între puncte să se desfășoare cât mai bine posibil, de aceea rolul copilului cu mingea este jucat. Adunând orice minge iesita din joc, copiii de minge colectează bilele în coșuri înainte de a le transmite arbitrului, în timpul pauzelor și Time Out -urilor. Arbitrul va oferi apoi serverului o bilă la momentul potrivit. A fi un copil de minge are cu siguranță avantajele sale, fie că întâlnește vedetele spectacolului, le vede în acțiune sau își obține autografe. Aruncați o privire mai bună despre cum este viața ca un copil de minge în ITTF World Tour:



Podeaua
Podeaua nu va fi de culoare deschisă și nici strălucitoare, suprafața ei nu va putea fi din caramidă, ceramică, beton sau piatra. În cazul folosirii materialelor sintetice acestea vor fi omologate si aprobate de I.T.T.F, așa cum putem vedea în prima imagine.
  Reclamele care se lipesc de podea trebuie foarte bine fixate, în așa fel încât sa nu incomodeze în nici un fel jucătorul.

Iluminatul
În competitiile internationale, intensitatea luminii va fi de 600 lucsi pe întreaga suprafata de joc si respectiv 400 lucsi, în alte zone ale spatiului de joc.
Atunci când se utilizeaza mai multe mese de joc, intensitatea luminii va fi aceiasi pentru fiecare masa, iar intensitatea luminoasa a salii (în general) nu va fi superioara intensitatii luminoase din spatiul de joc. Sursa de lumina nu poate fi la o înaltime mai mica de 5 metri de la suprafata solului.
Cadrul general va fi întunecat si nu va contine surse de lumina puternice,nepermitând patrunderea luminii de zi prin ferestre neacoperite sau prin alte orificii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu