vineri, 17 aprilie 2020

CUM SĂ NE ANTRENĂM DEȘTEPT???


ANTRENAMENTUL JUCĂTORULUI DE TENIS DE MASĂ



   Termenul de antrenament în accepțiunea curentă, are mai multe sensuri. Prin acest cuvânt se definește cel mai adesea procesul exersării. 
  În domeniul sportului prin antrenament se înțelege procesul planificat și sistematic al pregătirii sportivilor, în vederea obținerii unor rezultate maxime în ramura sportivă în care s-au specializat.
   Antrenamentul sportiv are ca scop pregătirea sportivului pentru obținerea unor rezultate maxime în sportul practicat și dezvoltarea personalității acestuia. Antrenamentul însuși este un proces instructiv - educativ.



Realizându-se sub un permanent control medical de specialitate și în bune condiții igienice, procesul instuctiv - educativ trebuie să urmeze logica antrenorului de tenis de masă, a medicului și psihologului, specialiști care împreună cu sportivii în cauză vor concepe și vor pune în aplicare planurile de pregătire în vederea obținerii performanțelor propuse.



  Pentru un antrenament complet din toate punctele de vedere, jucătorii vor trebui să dea dovada de o mare seriozitate, concentrare, eficiență, atenție, etc., fără de care antrenamentul nu poate decurge în  condiții optime, iar eficiența loviturilor va scădea și antrenamentul va fi un eșec.


   Antrenorul va trebui să fie foarte atent pe toată perioada antrenamentului ca jucătorul să nu execute lovituri greșite și să poată corecta acolo unde este nevoie. O lovitură greșit învățată este foarte greu și uneori chiar imposibil de corectat. 
De asemenea este foarte greșit ca antrenorii fără o bază didactică bine pusă la punct, să antreneze, deoarece sunt unele momente în care jucătorul trebuie corectat prin alcătuirea unor exerciții. În momentul în care, nu se va vedea nici o îmbunătățire a jocului, este timpul să căutăm altfel de soluții. 



Dacă aceste exerciții de corectare ale loviturilor nu dau rezultate, atunci jucătorul va învăța greșit , iar din acest motiv jucătorii trebuie să aleagă cu atenție cu cine se vor antrena.
Acești antrenori care nu știu cu exactitate procesul de instruire și pașii care trebuie urmați într-un antrenament (de obicei se cred atotștiutori), sunt de obicei foști jucători care repetă ce au învățat la antrenamente pe care le practicau, sau jucători care sunt pasionați de acest sport și au puține informații de pe internet, din cărți sau din alte părți, dar care nu au o bază concretă în vederea antrenării, ceea ce duce la o pregătire precară a jucătorului antrenat.



    Selectarea antrenorilor trebuie facută în funcție de studiile de specialitate pe care le au aceștia cum ar fi după parerea mea: "Școala de Antrenori" sau "Facultatea de Educație și Sport" cu specialitatea "Tenis" 
   Majoritatea jucătorilor de tenis de masă merg pe ideea că un bun antrenor este și un bun jucător și nu pe cunoștințele de specialitate pe care acesta le are. Așadar un bun antrenor nu este și un bun jucător.
Orice om pasionat are dreptul să facă ce vrea, asta presupunând să și antreneze, dar daca tot ajunge în situația de a antrena, ar fi bine daca ar studia acest fenomen cât de cât. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu