vineri, 8 mai 2020

PRINCIPIUL CONTINUITĂȚII ÎN TENISUL DE MASĂ


         Fără o perfectă continuitate pe parcursul anilor de pregătire, marile performanțe în tenisul de masă nu pot fi obținute. Orice întrerupere, chiar și de ordinul a câtorva zile, duce la pierderea "simțului mingii", precizia și finețea loviturilor fiind diminuată, automatizarea scăzând și ducând în mod firesc la nesiguranță în joc. În imagine il vedem pe Timo Boll pe timp de carantină.


          Toate aceste pauze se datorează în general: 
  • Accidentărilor;
  • Stare de sănătate precară;
  • Pandemii cum vedem chiar în ziua de astăzi;
  • Acidente de orice natură, etc.;


        Toate acestease vor întâmpla în paralel cu involuția capacităților funcționale și cu scăderea valorii unor calități motrice. Concepția unor antrenori și nu numai, care susțin că întreruperile pot fi conpensate sau că pot fi chiar benefice uneori, cu un volum foarte mare de antrenament pentru următoarele etape, este complet greșită, conducând la stagnarea sau chiar regresul sportivilor, indiferent de nivelul acestora. 


        În vederea asigurării unei perfecte continuități, întreruperea totală a pregătirii se întâlnește numai la jucătorii cu un înalt grad de uzură fizică și nervoasă și nici în aceste cazuri nu se depășesc trei sau patru saptamâni. 



       



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu