miercuri, 6 mai 2020

TENDINȚELE ACTUALE ÎN TENIS DE MASĂ

       

      Considerat un fenomen social, tenisul de masă și sportul în general beneficiază de implicarea unor importante sectoare economice pentru dezvoltarea bazei sale materiale. Se manifestă o tot mai mare preocupare pentru creșterea și lărgirea bazei sale științifice, prin implicarea institutelor de cercetare, axate pe problemele științei tenisului de masă, sportului și perfecționarea cadrelor de specialitate.


      Impactul marilor întreceri sportive - Jocurile Olimpice, Cqmpionatele Mondiale - este consecință a mass-media, care face posibilă participarea (în calitate de spectatori) a miliarde de oameni la evenimentele sportive dintre care și tenis de masă. 


      Cu puține excepții, tenisul de masă poate fi considerat o afacere, un element al industriei de divertisment - un spectacol. Tenisul de masă profesionist este sportul zilelor noastre într-o oarecare măsură. Pentru sportivii profesioniști este importantă atât victoria, cât și câștigul obținut în urma activității prestate.


     O caracteristică generală a echipelor profesioniste de tenis de masă este aceea că funcționează ca înteprinderi economice independente, aflată în proprietatea privată a unor persoane sau grupuri de persoane. Acestea sunt organizate în ligi, care reprezintă forul tutelar, organizatoric al diferitelor echipe, stabilind interese comune ale patronilor și urmărind derularea activității. 


     Se urmărește, în primul rând, comercializarea "produsului sportiv", pornind de la premisa obținerii unui profit maxim. Patronii echipelor profesioniste sunt, de regulă, oameni de afaceri mai avuți, care doresc să se implice în sport. Unii o face din pasiune, dar, cei mai mulți urmăresc să-și sporească publicitar prestigiul și să obțină un profit căt mai mare. 


 



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu