luni, 18 mai 2020

UNDE ANUME SĂ NE PLASĂM??

        

      Ceea ce este foarte important în tenisul de masă pentru o plasarea perfectă în teren, este ca poziția pe care am decis să o abordăm să fie la locul potrivit la timpul potrivit, astfel încât să efectuăm o cursă corectă pentru a lovi mingea cât mai eficient posibil în vederea obținerii punctului cu un maxim de viteză și un minim de efort. 



       Învățarea poziționarii în timpul desfășurării unui punct în tenis de masă este a abilitate care necesită mulți ani pentru a se dezvolta pe deplin și este afectată de mulți factori diferiți, cum ar fi direcția de deplasare a mingii, rotirea și viteza mingii, lungimea traiectoriei mingii, capacitatea adversarului de a efectua lovituri diferite cu rotiri diferite și propriile abilități. 



       În timp ce acest lucru este un pic complicat pentru un jucător nou în acest sport, din fericire, există câteva reguli simple pe care le putem urma, ceea ce ne va aduce destul de aproape de poziționarea potrivită aproape tot timpul. Acesta este un avantaj uriaș pe care îl avem față de oponent, dacă nu cunoaște aceleași reguli! 

      În esență, aceste reguli pot fi rezumate după cum urmează: 
  • Regula 1 - Trebuie să înțelegem unghiurile de joc posibile ale adversarului;
  • Regula 2 - Anticipăm poziția corectă stânga / dreapta;
  • Regula 3 - Anticipăm lungimea traiectoriei mingii corectă din masă;
  • Regula 4 - Ne mutăm spre locația respectivă.


       De rețineut că nu putem aștepta să parcurgem în mod conștient fiecare regulă din cap în timpul jocului - nu vom avea timp pentru asta. Ideea este că dacă înțelegem profunzimea din spatele regulilor, creierul nostru va învăța curând să aplice acestea concepte automat și vom reuși să ne deplasăm spre zona dorită, fără să ne gândim la asta. Dar, dacă nu înțelegem aceste reguli de bază, este probabil să ne lovim continuu de aceleași greșeli de plasament.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu