luni, 8 iunie 2020

REGULA 2 CENTRUL UNGHIULUI DE JOC

UNGHIUL DE JOC



     Trebuie să fim în centrul unghiului de joc mai tot timpul. După ce am anticipat care este unghiul posibil al loviturii adversarului, trebuie să ne deplasăm spre centrul acelui unghi, la o distanță corectă față de masă, astfel încât să fim cel mai bine poziționați pentru a putea gestiona și răspunde foarte bine la orice lovitură pe care o face adversarul nostru. 



     Aceasta implică două părți - deplasarea spre centrul unghiului de joc, și deplasarea la distanța potrivită de masă. Din punct de vedere tehnic, trecerea la centrul unghiului de joc nu este tocmai corect - ar trebui să ne deplasăm, astfel încât paleta de tenis să fie poziționată în centrul unghiului de joc, nu corpul. 
      De ce asta? Deoarece putem ajunge de fapt, mult mai departe în partea de forehand, decât în partea de rever și lovitura nostră de forehand este jucată cu un unghi mai larg în lateralul corpului, în timp ce lovitura de rever acționează din fața corpului nostru. 



      De asemenea, este mai ușor să folosim pasul încrucișare pe partea de forehand, decât din partea de rever, ceea ce ne oferă și mai mult spațiu pentru a putea avea o rază de acțiune cât mai bună. 
        Mai simplu spus, un dreptaci trebuie să se poziționeze puțin spre stânga unghiului de acțiune a mingii jucată de adversar.



      Notă importantă - atunci când ne deplasăm la stânga sau la dreapta, trebuie să ne asigurăm urmarirea traiectoriei mingii, nu linia finală a mesei. Dacă nu ne pastrăm poziția, cu fața către linia finală, vom ajunge la concluzia că atunci când corpul este într-un unghiul greșit, deplasarea se poate face larg spre stânga sau spre dreapta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu