marți, 9 iunie 2020

REGULA 3 LOVITURI UȘOARE ȘI LOVITURI PUTERNICE

Loviturile ușoare și loviturile puternice



       Piesa finală a puzzle-ului este să știm cât de departe de masă putem fi. Fără folos suntem în centrul unghiului de joc, dacă stăm departe de masă în timp ce adversarul loveste mingea scurt, sau fără folos suntem în centrul unghiului de joc, dacă stăm aporape de masă în timp ce adversarul atacă puternic și lung. 



        Cea mai ușoară modalitate de a ne atinge poziționarea potrivită, este să urmărim adversarul, să citim intenițile pe care acesta le va aplica în lovituri, pentru a judeca îndeaproape unde anume va ajunge mingea și ce fel de efect va avea. Dacă adversarul se pregătește să împingă sau să blocheze mingea, ar trebui să fim relativ aproape de masă, dacă se pregătește de atac atunci trebuie să fim relativ puțin mai departe de masă.




             Dacă adversarul se pregătește să contraatace mingea, probabil vom face tot posibilul să fim cât mai stabili pe picioare, cu un plasament adecvat în teren pentru un atac mediu standard. Dacă adversarul se pregătește să lobeze mingea, atunci rămânem în jurul mesei pe la un metru sau mai departe, astfel încât să putem ataca mingea fără ca efectul să ne surprindă neplăcut printr-o schimbare bruscă a traiectoriei. 

        

        Jucătorii mai avansați care doresc să atace foarte purenic mingea, ar trebui să se retragă la o distanță de doi sau trei metri înapoi față de masă, astfel încât să poată lovi mingea cu o amplitudine cât mai mare a mâinii în care ține paleta, iar din cauza traiectoriei lungi a mingii care vine de la adversar, aceasta își va pierde din efectul care i-a fost imprimat, astfel încât atacul ce urmează, să poată fi cât mai puternic, atăt din punct de vedere al forței cât și al spinului imprimat mingii.



        Dacă adversarul se pregătește să lovească mingea prin procedeul tehnic smash, putem fi: fie agresivi și să rămânem destul de aproape de masă și să încercăm să blocăm mingea, fie defensivi, retrăgându-ne departe de masă pe traiectoria mingii și lovi mingea înapoi, în sus cu mult efect (lobat), pentru a putea pune în dificultate adversarul și pentru a limita unghiurile de lovire ale acestuia punând presiune constant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu