marți, 25 august 2020

NE ÎMBUNĂTĂȚIM JOCUL ÎNȚELEGĂND SPINUL?

SPINUL IMPRIMAT MINGII


      Este foarte important să alegem paleta potrivită în momentul în care am decis să luăm acest sport în serios, procedeele tehnice care necesită spin, viteză, forță, etc, sunt dependente de calitatea materialelor folosite. Paleta de tenis de masă, fiind compusă din trei părți (lemn și două fețe), este esențială și este obligatoriu să fie profesională, iar cele trei componente ale paletei trebuie alese cu grijă pentru a putea da un randament maximal în joc. Fricțiunea pe care fața de paletă o oferă în contatul cu mingea este dependenta și de calitatea mingii. O minge tocită nu ajută la o fricțiune eficienta, iar fețele de paletă tocite de asemenea nu ajută la executarea procedeelor tehnice, pentru a da un randament maximal.


     Când spinul este imprimat mingii, atunci când joacăm o lovitură, acesta face mingea să se curbeze prin aer. Există trei rotiri (spinuri) principale pe care să le înțelegem:

  • Topspin - face ca mingea să se curbeze în jos și să se ridice din paleta adversarului în contactul cu mingea. Topspin este ceea ce permite jucătorilor avansați să lovească o minge joasă, o minge tăiată, etc. 
  • Backspin - face ca mingea să se curbeze în sus. Cu toate acestea, deoarece spinul combate gravitația, acest lucru de obicei face ca mingea să cadă mai lent, sau să „plutească” în aer. Backspin face mingea să coboare în jos pe paleta adversarului în momentul contactului. Backspin este ceea ce permite jucătorilor apărători și nu numai, să lovească o minge atacată care are topspin, care este tăiată, etc.
  • Sidespin (efectul lateral) - face ca mingea să se curbeze la stânga sau la dreapta și să sară lateral din paleta adversarului. Sidespin îngreunează adversarul să lovească mingea, să ghicească cât backspin sau topspin este imprimat mingii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu