sâmbătă, 16 ianuarie 2021

CUM PUTEM CREA SPIN?

 

IMPRIMAREA ROTĂRII MINGII




    Pentru a imprima rotire mingii de tenis de masă, aceasta trebuie periată, lovită cu "spin", rașchetată. Este de evitat lovirea mingii drept. Odată lovită drept, mingea va avea o traiectorie liniară iar crearea unei traiectorii curbe este extrem de dificil de executat comparativ cu lovirea mingii drept. De exemplu, dacă dorim să lovim mingea care cade sub nivelul mesei, este necesară perierea mingii foarte fin, pentru ca aceasta să nu capete înălțime, să ocolească fileul sau masa și să atingă suprafata de joc a adversarului.  



  De asemenea perierea mingii se poate executa în trei moduri și anume în pareta superioara, inferioară și în lateralele mingii. 
   Spinul imprimat mingii indiferent unde lovim și indiferent din ce minge, nu trebuie să garanteze terminarea punctului. Execuțiile care imprimă mingii efecte nu sunt decisive tot timpul. Consider că aceste lovituri sunt pregătitoare pentru a putea executa decisiv urătoarea lovitură iar scopul lor este de a incomoda adversarul în așa fel încât acesta să nu gasească lovitura decisivă, să producă confuzie în citirea traiectoriei ș.a.m.d. 


                                                         VA MULȚUMESC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu