miercuri, 20 ianuarie 2021

LOVIREA MINGII CU MULT SPIN. OARE ȘTIM???

 CUM PUTEM LOVI MINGEA CU FOARTE MARE SPIN?


        Așa cum bine știm, spinul imprimat mingii, este un element tehnic foarte utilizat și foarte eficient, pe care toți jucătorii îl folosesc. În termeni de specialitate această execuție este una de "mare finețe".  În contiuare voi clasifica executarea spinului:

  1. Imprimarea spinului (topspin) din minge dreaptă (fara efect). În general aceasta minge (fără efect) este foarte des atacată de către aproximativ toți jucătorii, printr-o execuție în forță, lovită puternic și în plin, cu unghiul paletei înclinat, unghiul paletei fiind responsabil pentru imprimarea spinului. Această mișcare se aseamănă foarte mult cu o lovitură dreaptă însă așa cum am spus, unghiul de inclinare al paletei este dieferit li anume "închis".                                                                                                                                                                                                

  2. Imprimarea spinului (topspin) din minge tăiată (backspin).  Acest procedeu tehnic pune cele mai mari probleme în general, jucătorilor care nu au o experiență de joc bogată și nu numai. Este foarte greu de executat deoarece imprimarea spinului de această dată, ține foarte mult cont, de efectul cu care mingea vine de la adversar (în această cauză vorbim de minge tăiată). Confuzia foarte mare pe care o fac foarte mulți jucători, este aceea de a imprima spin mingii, lovind-o ca și cum aceasta ar fi fără efect. Din punctul meu de vedere această minge tinde spre perfecțiune în momentul în care putem genera o viteză mare cu mult spin, în așa fel încât mingea să nu se înalțe, însă lucrul acesta este foarte greu. Un exemplu foarte bun este acela când vedem la televizor sau pe internet, jucători de top care nu execută la viteză maximală atacul contra jucătorilor apărători, ci din contră, putem observa cum aceștia execută cu viteză maximală o lovitură de topspinla un moment dat în joc (de obicei când au avantaj), însă mingea se oprește de multe ori în fileu, datorită faptului că nu reușesc să citească bine efectul imprimat mingii, fiind nevoiți să joace mingi cu mult efect, mai înalte și cu o viteză mult mai redusă. În imaginea de mai jos putem observa un atac foarte rapid care imprimă mingii foarte mult efect (spin) în așa fel încât mingea să nu se înalțe.                                                                                                                                                                  

  3. Imprimarea spinului (topspin) din minge liftătă (retopspin).
  4. Imprimarea spinului (topspin) din minge cu efect lateral (sidespin).                    DESPRE ACESTE DOUĂ VOI VORBI ÎN ALTE DOUĂ TOPICURI CE VOR URMA                                                                                                                                                                                  VA MULTUMESC 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu