luni, 3 ianuarie 2022

CUM FOLOSIM SPINUL?

Armele în tenisul de masă

    Spinul este "inima și sufletul" tenisului de masă modern și din fericire nu durează mult învățarea unor lovituri simple cu spin. Stăpânirea lui poate dura multă vreme iar practica durează chiar și ani, și poate crea probleme serioase adversarilor. Reprezintă o armă veritabile care trebuie învățată, consolidată și perfecționată pentru a o putea folosi. 
    


  •      Pentru a lovi puternic și rapid dintr-o minge joasă, folosim topspin. Dacă mingea se ridică peste fileu puțin mai mult, atunci putem lovi mai drept și cu mai puțin spin. Dacă mingea este foarte joasă, va trebui să sacrificăm din viteză în favoarea spinului, ca mingea să se poată ridica și trece peste fileu, pe partea de joc a adversarului.
  •       Putem lovi mingea cu side-spin pentru a putea pune adversarul în dificultate, creând spin care va fi greu de citit. Totodata, vrând să lovim mingea cu side-spin (spin lateral), există șanse mari de a rata lovitura. Dacă totuși dorim să stăpânim aceasta lovitură, va trebui acordată o atenție mai mare comparativ cu topspinul clasic.
  •           Pentru a lovi mingea care este scurta și joasă, trebuie să ne folosim de spin pentru a ajuta mingea să trecă de fileu și penru a putea intra în atac. Acest procedeu de atac se numește "flick" și este un procedeu care este dependent de spin. 
  • O altă soluție pentru lovirea mingii scurte și joase care nu ne oferă mult spațiu de manevră, este imprimarea mingii back-spin sau cum spun jucătorii: "tăiem" mingea scurt, în așa fel încât adversarul să nu inițieze atac. 
  •           
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu