luni, 2 mai 2022

ANTICIPAREA JOCULUI DE TENIS DE MASĂ

ATENȚIA DISTRIBUTIVĂ 


    Odată ce adversarul nostru de joc lovește mingea, este esențial să urmărim cu atenție mingea, ca să putem vedea tipul de spin, viteza și traiectoria mingii. Asta ne va acorda nouă posibilitatea de a lua o decizie mai bună, pentru un plasament solid, și pentru a lovi mingea cât mai eficient posibil pentru a surprinde adversarul.



    Urmărirea mingii îndeaproape de momentul contactului ei cu paleta este vitală pentru a putea maximiza calitatea procedeului tehnic ales ca raspuns la mingea pe care adversarul ne-a trimis-o. De asemenea urmărind mingea, putem observa lovirea ei (contactul), care ne poate face atenți la calitatea executării (adică dacă lovim mingea în unghiul corect sau nu). Iar în funcție de această urmărire putem ajusta sau îmbunătăți anumite lovituri, care de fel nu sunt foarte eficiente.




     Este incorect să urmărim mingea după ce am lovit-o. Trebuie să acordăm mai multă atenție adversarului și să anticipăm ce vrea să facă, la cum se mișcă, la ce prodedeu tehnic alege, la plasamentul lui la masă, la cât de tare lovește mingea, etc. Suntem atenți la limbajul corporal - vrea să lovească în diagonală, înspre noi sau în lung de linie? Dacă avem răbdarea de a fi atenți la intențiile adversarului nostru după ce am lovit mingea, în scurt timp putem dezvolta abilitatea de a anticipa ce va face în majoritatea timpului. 


    Așadar în loc să urmărim mingea tot timpul, mai bine dăm atenție mingii care vine către noi până ce o lovim, apoi toată atenția se duce către adversar și intențiile lui. În câteva săptămâni vom putea să îmbunătățim abilitatea de a anticipa și de a "citi" jocul. Mult succes tuturor în aplicarea acestui principiu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu