marți, 21 iunie 2022

SUCCESUL ÎN TENISUL DE MASĂ?

 SUCCESUL




    Orice procedeu de forehand sau rever la mingile pe care adversarul nu a reușit să răspundă calitativ, adică în mingile tăiate înalt, topspin înalt, mingi drepte sau returnate din poziții nefavorabile lui, care nu au spin foarte mult trebuie tratat cu seriozitate. Cu alte cuvinte procedeele tehnice de forehand sau rever pot fi folosite la orice minge care se întoarce lejer de la adversar.
    
    Cum putem executa orice procedeu tehnic cât mai eficient?


  1. Calmul este cel mai important lucru, de care trebuie să fim conștienți. De ce spun asta? Pentru că, adversarul când vede calmitatea noastră, i se va face teamă de faptul că nu suntem agitați și va vedea sigurnța de care dăm dovadă. Ca urmare a acestui fapt el va încerca să compenseze, prin a se grăbi sau a executa o lovitură haotică, crezând că va compensa lipsa lui de control. Cred că ne-am aflat cu toții, în situația în care poziția noastră să fie nefavorabilă și cu toate astea execuția să fie una puternică dar fără rezultat. Așadar ne calmăm și încercăm să scpatem maximum de la faza respectivă de joc. Un exemplu de jucător calm este Lin Yun-Ju căruia i se spune asasinul silențios (datorită faptului că nu se manifestă vocal niciodată, ceea ce il face foarte periculos).

  2. Direcționarea este cel de-al doilea lucru forte important. Avem șansa ca să câștigăm punctul numai direcționând mingea acolo unde îî este incomod adversarului, pentru a-l forța să greșească mingea, prin a da pe lângă sau a executa o minge foarte slabă, pe care să o lovim decisiv. Trebuie să acordăm o importanță mare acestui principiu al direcționării corecte, căci direcționând fără să speculăm unde anume îî va fi dificil adversarului, îi dăm sansa să revină sau chiar să se poziționeze foarte bine la minge pentru a lovi decisiv și așa vom pierde avantajul creat.

  3. Nu te judeca aspru. Indiferent de situație, încercăm să nu ne pierdem concentrarea și să nu ne certăm pe noi înșine. Dacă răbufnim în mintea noastră, vom face atât de multe greșeli, că adversarul nu mai este nevoit să se străduiască să ne ia punctele. Foarte mulți jucători se confruntă cu această problemă care din păcate nu este și ea antrenată și nici învățată nicăieri, și de care cu toții ne lovim sau ne-am lovit. Nu e capătul lumii dacă greșim, iar ca un răspuns la greșeală, trebuie să ne antrenăm RABDAREA și să fim cât mai atenți la tot ce ne înconjoară. 

  4. Concurează cu tine însuți. Acest mod de gândire este cel mai sănătos și cel care te poate duce pe culmile succesului mondial. Totul poate fi atins în momentul în care încerci să te clădești pe tine însuți să cercetezi ce lipsuri ai, ce puncte forte și să te îmbunătățești tot timpul. Să te autodepășești este ceva ce nu se predă la școală. Vă doresc numai succes și învățături din eșec.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu